HIZLI
TEKLİF AL

Mobil Uyumlu Web Tasarım Nedir?

Mobil uyumlu web siteler uygun maliyetlidir. Mobil site ya da mobil uygulamaya göre maliyeti daha düşük ve kullanışlı olduğundan günümüzde web site sahipleri ve web tasarım ajansları mobil uyumlu web site tasarım çalışmalarını arttırmışlardır.

Mobil Uyumlu Web Tasarım Nedir?

Responsive tasarım, duyarlı tasarım ya da mobil uyumlu profesyonel web tasarım kavramlarını günümüzde her web sitesi sahibi hayatında bir kez olsun duymuştur.

Mobil uyumlu yani responsive web tasarımların bir çok avantajı vardır.Mobil uyumlu web siteler , uygun maliyetli, kolay yönetilebilir, seo dostu ve kullanıcı deneyimini arttıran web sitelerdir. 

Bu tasarımın diğer tasarımlardan ne farkı olduğu? Neden yaptırılması gerektiği? Türünde soruların cevapları arasında ise her zaman kullanıcı deneyimi, pazarlama ve arama motoru optimizasyonu gibi web siteleri için büyük önem taşıyan cevaplar yer alır.

Aydın Web tasarım ajansı olarak Türkiye Genelinde mobil uyumlu işlevsel web siteleri tasarlıyoruz.

Responsive web tasarım

Responisive Tasarımların Avantajları

  • Responsive tasarım yani mobil uyumlu web siteler daha kullanışlıdır. Kullanıcı deneyimini daha iyi yaşatırlar ve kullanıcılar kolay bir şekilde web sitenizde gezinebilir.
  • Mobil uyumlu web siteler uygun maliyetlidir. Mobil site ya da mobil uygulamaya göre maliyeti daha düşük ve kullanışlı olduğundan günümüzde web site sahipleri ve web tasarım ajansları mobil uyumlu web site tasarım çalışmalarını arttırmışlardır. Mobil uyumlu web sitelerin iyi bir şekilde hazırlanması sayesinde çok istisnai durumlar hariç mobil siteye hiç ihtiyaç duyulmaz.
  • Mobil uyumlu web siteler arama motorları tarafından tavsiye edilen web sitelerdir. Google başta olmak üzere tüm arama motorları responsive tasarımları daha iyi bir kullanıcı deneyimine sahip oldukları için arama motoru sayfa sonuçlarını (SERP) daha yukarı taşımaktadır.
  • Mobil uyumlu web siteler yani duyarlı web tasarım cihazın boyutlarına göre duyarlı olup şekil değiştirerek adapte olan tasarımlar olduğu için aynı url tek site olacaktır. Tek site olması yönetimi ve güncelleme işlemlerini tek yönetim paneli üzerinden yapmaya olanak sağladığı için zamandan ve paradan ciddi tasarruf sağlar.

Mobil Uyumlu Web Tasarımın İncelikleri

Mobil uyumlu web tasarım yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tasarımın uyum sağlayacağı ekran çeşitliliğidir. Bazı kişiler tarafından yanlış anlaşılan bu durumda her ekran için özel bir tasarım yapılmadığının bilinmesi gerekir.

Responsive tasarımlar elbette özel uygulamalar kullanılarak hazırlanan, görselleri ve içerikleri de bu uygulamalara göre oluşturulan tasarımlar olsa da mobil uyumlu web tasarım her ekranda kullanıcı odaklı performansı ile öne çıkmak zorundadır.

Mobil uyumlu web tasarım yeni bir web sitesi yapmak anlamına gelmez. Mobil site yapmakla tasarım yapmak arasında farklılıklar vardır. Mobil site yaptırıldığında bu sitenin sıfırdan yapılması gerekir. Mobil sitelerin sunucu ihtiyacının olması, özgün ama web sitesi ile uyumlu bir tasarımı olması ve bu site için yapılan SEO ve pazarlama çalışmalarının olması gibi farklılıkları vardır. Responsive tasarımlar ise sadece sitenin ön yüzü için yapılan çalışmalardır.

Sosyal Medya Dönüşümlerinizi Arttırın

Sosya medya üzerinden yürüttüğünüz reklam kampanyası çoğunlukla mobil kullanıcılara hitap edeceğinden mobil uyumlu web tasarıma sahip olmanız daha çok dönüşüm almanızı sağlamaktadır.

Mobil uyumlu siteler kullanıcı kolaylığı deneyimini iyi sağladıkları için web sitenizden satın alma, sipariş talep formu gönderimi ya da müşterinizin sizi araması gibi kritik öneme sahip dönüşümlerinizi arttırabilirsiniz.

Responsive Tasarım Ne Kazandırır?

  • Mobil uyumlu web tasarım kullanıcı deneyiminin olumlu yönde etkilenmesini sağlar. Uyumluluğu olmayan bir siteyi mobil cihaz üzerinden ziyaret eden kullanıcılar sitede yer alan görselleri ve yazıları oldukça karmaşık bir şekilde görebilir. Bu durum sitenin kalitesine olan bakış açısına doğrudan etki eder.
  • Mobil cihazdan sitenize gelen kullanıcıların memnuniyetsiz bir şekilde siteden ayrılması size ek bir reklam maliyeti ile birlikte SEO açısından olumsuz bir veri bırakır. Bir sitenin sahip olduğu hemen çıkma oranı arama sonuçlarındaki sıralamasına doğrudan etki eder.
  • Mobil uyumlu bir sitede gezinmek kullanıcılar için kaliteli bir deneyim sunar. Bu deneyimi yaşayan kullanıcılar için siteler ziyaret edilebilir olarak işaretlenir. Bir siteye gelen kullanıcılar ve kullandıkları cihazlar incelendiğinde mobil cihazdan erişim görülüyorsa site için değişiklik yapma zamanın geldiğini anlamak mümkündür.
  • İnternet dünyası yoğun rekabet içeren bir ortam olduğundan dolayı sitelerin bu rekabette her detayı düşünmeleri gerekir. Duyarlı tasarımlarda siteler için vazgeçilmez olan kullanıcıları etkilemenin en önemli unsurları arasında yer alır.

Web siteniz Mobil Uyumlu mudur?

Web sitenizin mobil uyumlulu olup olmadığını ya da mobil uyumlu ise uyumluluğun % kaç başarılı olduğunu google test my site ile test edebilirsiniz.