HIZLI
TEKLİF AL

Özel Web Tasarımın Avantajları Nedir?

Özel web tasarım nedir? özel web tasarımın avantajları nelerdir? Hangi durumlarda özel web tasarıma ihtiyaç duyulmaktadır? Neden Özel web tasarım daha maliyetlidir? Kurumsal web tasarım özel tasarım olmalı mıdır?


Bu makalemizin sonunda tüm bu soruların cevaplarını öğrenmiş olacaksınız. Firma yetkilisi iseniz neden özel web tasarım yaptırmanız gerektiğini yada daha uygun maliyetli bir web tasarım çalışması yaptırmanızın uygun olabileceğini anlayabileceksiniz.

Özel Web Tasarım

Özel web tasarım firma yada şahıs için özel olarak tasarlanan web tasarım hizmetidir. Çizim aşaması ve kodlama aşaması yapılarak tasarlanan bu çalışma sadece o firmaya ya da kişiye ait olacaktır. Bu web tasarım müşterinin onayı olmadan aynı şekilde başka bir firma için kullanılamaz anlamındadır.

Marka bilinirliği oluşturmak için kesinlikle özel web tasarım yapmanızı tavsiye ediyoruz. hazır şablon yada diğer hazır web tasarımlar başka firmalarda da olacağı için etkili bir marka çalışması için yeterli olmayacaktır.

Web tasarım firmaya, markaya, ürüne ya da hizmete özel olarak şekillenmesi gereken bir proje olmalıdır. İnternet projelerinin her zaman özgün ve orijinal olması gerekir. Milyonlarca site arasında fark edilmek ve eşsiz olmak için özel web tasarım ile fikrinizi öne çıkarmaya ihtiyaç duyarsınız.

Özgün olmayan bir tasarıma sahip olarak rakiplerinizden ayırt edilemediğiniz noktada sadece reklamla kullanıcı çeken bir platforma sahip olursunuz. Bu durum arama sonuçlarından ya da URL yazarak sitenize gelen kullanıcıların  yeterli sayıda olmaması anlamına gelir.

Özel web tasarımda daha çok emek ve zaman harcandığı için fiyatları pahalıdır. 3000 TL ve üzeri  fiyatlardan özel web tasarım hizmeti verilmektedir. 100 TL'ye 500 TL'ye web site yaptığını ve hatta özgün web tasarım yaptığını söyleyen kişilerde var. Web tasarımın açılış hızı, arama motoru optimizasyonları, mobil uyumluluk testleri, içerik oluşturma , blog alt yapısı hazırlama gibi tasarımdan hariç işlemler vardır. 2000 TL veya daha aşağı fiyatlarda bu işi yapan kişiler olabilir. O kişilerle ya da diğer ajanslarla çalışmadan önce mutlaka referanslarını inceleyin.  Web tasarımın altında ajansın yada şahsın imzası var mıdır ona bakın mutlaka.

Kurumsal Web Tasarım

Firmanız için kurumsal web tasarım yaptırmak istiyorsunuz. adı üzerinde kurumsal web tasarım,, kuruma ait web tasarım demektir.. Firma kurumsal bir firma ise özel web tasarım yaptırmasını kesinlikle tavsiye ederiz. Kurumsal firmaların geniş bayi ağı, yurt içi ve yurt dışı satış ağı geniş olduğu için özel web tasarım ile marka bilirliğini çok etkili bir şekilde arttırabilir.

İş fikriniz özgün olabilir ya da daha önce pek çok firma tarafından hayata geçirilmiş olabilir. Bir firmanın özgünlüğü iş fikrini nasıl sunduğu ile anlaşılır. Dünya üzerinde yüzlerce otomobil üreticisi varken her otomobil firmasını ayırt edilir kılan özellikleri vardır. İnternet üzerinde ayırt edilebilir olmanın en iyi yollarından birisi de özgünlüğe sahip olmaktır. Firmaya özel bir tasarımın başka bir firmaya verilme şansı yoktur. Tasarım sadece görsel olarak değil yazılım olarak da özgün olacağından dolayı da önemlidir.

Arama Motoru Optimizasyonu

Özgün web tasarıma sahip web siteler arama motorları tarafından daha çok puan toplar. SEO değerinizin yüksek olması için pek çok firma ya da kişi tarafından kullanılan bir tasarım yerine tamamen kendi işinize göre özelleştirilmiş bir tasarım kullanmanız size yarar sağlar.

Arama motoru optimizasyonu için teknik olarak yapılması gerekenler özgün bir tasarım sayesinde kolayca yapılır ve gerektiğinde güncellenir.

Marka Bilinirliğinizi Arttırın

Kurumsal web tasarıma sahip olan şirketler firmalar her zaman özgün olarak kullanıcıların dikkatini çekerler. Bir başka WordPress sitesi olmak yerine özgün bir tasarım ile kurumsal kimliği ifade etmek her açıdan fayda sağlar. Sektörünüzde sizden önce benzer tasarım kullanan firmalar varsa hedef kitlenizin sizi kolayca ayırt etmesini beklememelisiniz.

Kırmızı, beyaz ve siyah renkleri bir arada görüldüğünde zaman ilk akla gelenler arasında çiğ köftecilerin yer alması insanların bu tür bir ihtiyaçlarında firma ya da şubeden bağımsız olarak ürün satın alacağının göstergesidir. Bu tür detaylar web tasarım projeleri için de oldukça önemlidir.

Çünkü kullanıcılar bir siteyi ilk ziyaret ettiklerinde genel olarak arama motoru ya da sosyal medya üzerinden tıklama yaparak ulaşırlar. Site adını yazarak siteye giriş yapılmasını sağlamak için rakiplerinizden kolayca ayırt edilebilir olmanız gerekir.