HIZLI
TEKLİF AL

SEO Nedir?

SEO Nedir ve SEO'nun önemi nedir? İşletmelerin binlerce bütçe ayırdığı SEO neden bukadar öenmli ve avantajlı bir hale gelmiştir?

Seo Nedir?

Seo ya da uzun adıyla  Arama Motoru Optimizasyonu , bir web sitesini arama motoru için uygun hale getirmeyi ve siteyi arama sonuçlarında üst sıralara taşımayı amaçlayan çalışmaların bütünüdür.

Seo İngilizce Search Engine Optimizasyon kısaltmasıdır. Site içi seo ve site dışı seo olmak üzere genel olarak iki ana başlıkta yapılan SEO çalışmaları arama motorlarının güncellemelerine göre yeniden şekillenir. Bu nedenle bir site için seo yapmak sürekliliği olması gereken bir çalışmadır.

İnternetin her geçen gün daha çok kişiye ulaşması, pazarlama dinamiklerinin dijitale doğru evrilmesi ile birlikte seo firmalar açısından oldukça önemli bir hale gelir.  Web sitelerinin erişilebilir olması için gerekli site içi seo ve site dışı seo çalışmalarının yapılması gerekmektedir.

Site İçi Seo

Site içi seo  çalışmaları “on page SEO” olarak adlandırılır. Bu düzenlemeler arama motorları tarafından dikkat edilen kriterler doğrultusunda yapılır.

Seo çalışmalarında öncelik her zaman sitenin kendine ait dinamiklerinin arama motorlarına uyum sağlamasıdır. Bunun anlamı sitenin yazılımı, tasarımı, görselleri ve en önemlisi de içeriğinin SEO için uygun kriterlere sahip olmasıdır. SEO çalışmalarını firmalar için değerli kılan kriterlere uygun sitelerin arama sonuçlarında üst sıralarda çıkması ve bu sayede organik kullanıcı geri dönüşlerinin artmasıdır.

Aydın web tasarım olarak en iyi seo çözümleri ve rakip analizi konusunda size tam destek sağlıyoruz.

Site İçi Seoyu Etkileyen Etmenler

Sitenin açılış hızı, URL yapısı, etiketleri, meta başlıkları ve açıklamaları için yapılması gereken düzenlemeler, site tasarımının responsive olması gibi kriterler site içi seo açısından önemlidir. Arama motorları kullanıcı odaklı çalışmalar yaparak düzenli olarak yeni güncellemeler çıkarır.

Bu güncellemeler arama sonucu sıralamalarına ciddi ölçüde etki edebilir. Örneğin Google tarafından getirilen 21 Nisan 2016 tarihli responsive sitelerin öncelikli olmasını sağlayan güncelleme pek çok web sitesinin sıralamasını bir anda değiştirmiştir. Bu tür yenilikleri yakından takip etmek ve gerekli teknik düzenlemeleri kısa sürede gerçekleştirmek arama motoru optimizasyonu açısından önemlidir.

Site Dışı Seo

Site dışı SEO  çalışmalarında sitenize gelecek olan yönlendirmeler temel alınır. Site dışı seo genel olarak sitenizin dışındaki yerlerde web sitenizin çevrim içi itibarıdır. Sosyal medyalar, sizden bahseden blog , haber ve diğer web siteler, backlink aldığınız tüm siteler site dışı seonuzu oluşturmaktadır.  Backlink adı verilen ve oldukça dikkatli bir şekilde elde edilmesi gereken linkleme çalışmaları ile sitenin arama moturundaki değerinin yükselmesini sağlar.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken siteye gelen backlinklerin kalitesi ve gerçekliğidir. Spam olarak adlandırılan backlink alımları sitelerin sıralamada hızlı yükselmesine ama sonunda sıralamadan engellenmesine kadar gidebilen olumsuzluklara neden olur. Backlink eklemelerinde doğallık çok önemlidir.

Site dışı seo  çalışmalarında backlinklerle birlikte sosyal medya etkinlikleri, dışardan gelen kullanıcıların sitedeki davranışları gibi farklı değerler de arama motorları tarafından incelenir. Sitelerin yükselmesi, dijital pazarlama çalışmalarının daha etkili olması ve organik ziyaretçi sayısının artması için profesyonel SEO hizmeti almak her zaman öncelikli olmalıdır.