HIZLI
TEKLİF AL

Web Tasarım Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web tasarım yaptırırken dikkat etmeniz gerekenleri sizin için listeledik. Web tasarımın bazı püf noktalarından ve önemli kısımlardan bahsettik.

Makalemizi okuduktan sonra sizler de nasıl bir web sitesi yaptırmanız gerektiği hakkında bilgi sahibi olacak ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir web sitesi için nasıl bir web ajansı ile çalışmanız gerektiğini anlamış olacaksınız. Bunun yanında web tasarımı ve web tasarımı nasıl yapılmalı sorusu hakkında detaylı bilgiye sahip olacaksınız.

Web Siteniz Kime Hitap Edecek?

Web siteniz tabiki de müşterinize hitap edecek. Müşterinizin ihtiyaçları doğrultunda tasarlanması en doğru olanıdır.  Bu konu da kendi taleplerinizi de iletiniz mutlaka. Zaten Çalıştığınız kişi ya da firma işin uzmanı ise sizi doğru şekilde yönlendirecek ve web tasarımın başarılı bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

SEO uyumlu olmalı

Web siteniz dünyaya açılan pencerenizdir lafı artık çok klişeşti. Çünkü durum artk tam tersi dünyanın web sitenize açılması gerekiyor. Eğer size kimse ulaşamaz ise,  web tasarımnızın görsellik açısından çok güzel olması ya da binlerce dolar para harcamanız hiçbir şeyi ifade etmeyecektir. Bu yüzden siteniz SEO  uyumlu olmalıdır. Blog alt yapısı, meta tag yönetimi, başlıkların ve etiklerin eksiksiz ve doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

Doğru renk seçimi

Web tasarım yaptırıken ilk maddede belirrtiğimiz gibi , web siteniz sizin istediğiniz şekilden ziyade müşterinize hitap edecek şekilde tasarlanmalıdır. Web sitenizin renkleri bu noktada büyük önem taşımaktadır.

Prestij için kurumsal web site tasarımı yaptırıyorsanız siyah ve kahverengi renkleri, Sigorta şirketiniz için web site yaptırıyorsanız mavi tonları ile güven verebilirsiniz. Gıda sektöründe iseniz kırmızı iştah açıcı renkler size uygun olabilir. Web Tasarımda renklerin seçimi kadar doğru renk tonu ve kombinasyonlarını kullanmkata önemlidir.

Web Siteniz Hızlı Açılmalı

Hiç kimse yavaş açılan websiteyi ziyaret etmek istemez. Eğer web siteniz 2-3 saniyeden geç açılıyor ise müşteri kaybediyorsunuz demektir. Web tasarım yaptırmadan önce çalışacağınız firmaya hız konusundaki hassasiyetinizi belirtiniz. Google test my site ile çalışmak istediğiniz web tasarım ajansının referanslarını test edin. Sonuçlar olumsuz ise başka bir web tasarım ajansı arayışına giriniz. Tercih yazılım olarak hızlı açılan web siteler tasarlıyouz.

Kullanıcı Dostu Olmalı

Web siteniz sade ve kullanıcı dostu olmalı, İlk başta belirttiğimiz gibi web tasarmınız hedef kitlenize hitap edecek şekilde tasarlanmalıdır. Menüler kolay ulaşılabilir, linkler doğru kurgulanmış olmalıdır, Sayfa başlıkları ve sloganlar çok büyük ve çok küçük puntolarla yazılmamalıdır. İçerik metinleri çok küçük puntoda olmamalı, seçilen fontlar kolay okunabilir ve gözü yormamalı. Web siteniz mobilde kullanıcılara iyi bir internet deneyimi yaşatmalı. Mobil uyumluluk testleri için Google test my site kullanınız.

Web Siteniz Mobil Uyumlu olmalı

Mobil uyumlu web tasarım ya da responsive tasarım, diğer adıyla duyarlı web tasarım kullanıcılarına daha kalieli bir internet deneyimi yaşatır. Web sitenizin iyi bir mobil uyumu ya da hiç mobil uyumluluğu yoksa mobil ziyaretçileriniz bu durumdan hiç memnun kalmayacak ve sitenizi kısa süre içerisinde terk edeceklerdir. Müşterilerinize mobil cihazlarda kaliteli bir internet deneyimi yaşatmanız büyük önem taşımaktadır.

Eğer satış ve müşteri kaybetmek istemiyorsanız buna önem vermelisiniz. Bugün Google başta olmak üzere tüm arama motorları web sitelerin mobil uyumlu olmasını önemsemektedirler. Arama motorları Mobil uyumlu web siteleri daha kullanışlı ve işlevsel oldukları için ön sıralarda yer veriyorlar. Eğer siz de web siteniz ile başarıyı yakalamak istiyorsanız mobil uyumluluğa önem verin.

Web siteniz Özgün olmalı

Web sitenizde kullandığınız içeriklerin özgünlüğü ile kullanıcıların web sitenizde kalma süreleri doğru orantılıdır. Kopyala yapıştır içerikler kullanıcların hiç ilgisini çekmiyor. Her halde sizde 2 ya da 3 defa aynı makaleyi okuyarak vakit kaybetmek istemezsiniz ve daha başka bilgi kayanaklarına yönelirsiniz.

Arama motorları da tam da bu yüzden özgün ve kaliteli içeriğe sahip web siteleri ön plana çıkarmaktadır. İçeriklerinizi arama motorları için hazırlamak yerine kullanıcılarınızı daha iyi bilgilendirendirebilmek için hazırlamalısınız. İçeriklerin özgün ve doğal olması arama motorlarının istediği temel unsurdur.

İyi Bir web Tasarım Firması ile Çalışmak,

Web Site Yaptırırken Hemen İkna Olmayın!    

Piyasada bir çok web tasarım yapan birey ve şirket bulunmaktadır. Web tasarım çok kapsamlı bir konudur. İçerisinde sadece görsellik barındırmaz. Web tasarım içerisinde birçok teknik detay barındırmaktadır. Günümüzde çok uygun fiyatlara amatörce iş yapan satış pazarlamacılar, web tasarım işini çok uygun fiyata yaptıklarını söylemekle birlikte bu ücretlerden daha fazlasının verilmesini ise gereksiz olarak nitelendirmektedirler.

Çünkü bu kimseler web tasarımın inceliklerini ve detaylarını bilmedikleri için uygun fiyat vermeye gebe kalmışlardır. Ama kolay ikna olan müşteri bulduklarında 2000 TL’ye yaptıkları web siteleri 3-4 kat fiyatına satmaya çalışmaktadırlar.

Ucuz Fiyat Veren Firmayı 2 Kez Daha Düşünün

Tamamen ikna kabiliyetlerini kullanarak müşteriye amatörce web sitelerini çok uygun fiyatlardan satın almaya ikna etmeye çalışırlar.  Bu kimse ve firmalar genel olarak tasarımcı ya da yazılımcı olmadıkları için ücretsiz ya da çok düşük fiyatlara aldıkları şablonların içerisine firmanın görsellerini ve içerikleri ekleyerek web sitenizi teslim ederler. Müşteriyi yanıltmadan, kandırmadan ona hangi siteyi veya nasıl bir web site yapacağını belirten dürüst satıcılar da vardır.

Tercih Yazılım Nasıl Web Tasarım Yapıyor?

Mesela biz Tercih Yazılım olarak belirtmekteyiz Özel web tasarım ve kendi müşterilerimiz için geliştirdiğimiz konsept tasarımlar vardır.  Özel  web tasarım çözümleri , hazır şablon tasarımlara göre daha maliyetli olmaktadır.

Kurusmal Web Tasarım İçin 6 Adım’da Doğru Firma Seçimi Nasıl Olur?


1.Firmanın Size Yaklaşımı Nasıl?

İyi Bir web tasarım ajansını nasıl anlarsınız? Onlar profesyoneldir. Müşterisini can kulağıyla dinler. Sizinle görüşmeye gelmeden önce sektörünüzle alakalı araştırma yapar ve sizin için nasıl çözümler üretebileceklerini ortaya koyar

2.Yaptığı Web Siteleri İnceleyin

Hangi web tasarım ajansı ile çalışacağınıza karar vermeden önce, web tasarım ajansının referanslarını incelemeniz gerekmektedir. Firmanın referansları genel olarak başarılı ve yukarıdaki kriterlere uygunsa, size yapacakları web tasarım da büyük ölçüde okadar başarılı olacaktır.

Tabi referans web sitelerini genel itibariyle başarısız bulduysanız size yapacakları web sitesinden de daha fazlasını beklemek hayal kırıklığı, zaman ve para kaybı olacaktır.

3.Google Test My Site’ı kullanın

Google test my site aracını kullanın . 2. El bir araba alırken nasıl aracı expere sokuyorsanız. Web siteleri için de exper raporu alabilirsiniz hem de GOOGLE tarafından. Çalışacağınız web tasarım ajansının referanslarını Google test my site ile test ediniz. Eğer sonuçlar başarısız çıkıyor ise başka firma aramanızı tavsiye ederiz. Google test my site ile dilediğiniz web sitesinin, mobil uyumluluğunu, mobil açılış hızını ve desktop açılış hızını test edebilirsiniz.

4.Web Siteler Yönetim Panelli mi?

Size verecekleri web tasarım hizmeti içerisinde yönetim paneli (CMS) mevcut mudur. İçerik yönetim sistemleri ya da diğer adıyla yönetim panelleri web sitenizi hiçbir teknik bilgiye sahip olmadan yönetebilmenizi sağlamaktadır.

5.Firmanın Kullandığı Yönetim Paneli Nedir?

Wordpress mi , joomla mı, ya da kendimi geliştirmektedir. Burası da çok önemli bir kısım eğer hazır bir yazılım alt yapısı kullanıyor ise yazılım bilen personelleri var mıdır? Size bu konuda destek sağlayabilirler mi? Hazır ve ücretsiz bir alt yapı kullanıyorlar ise fiyatları uygun mu?

Bunların hepsini değerlendirip karar vermelisiniz. Hazır ve ücretsiz web yazılımlar işlevsizdir, kullanışsızdır demiyoruz ama size özel modüller ya da geliştirmeler yapılmayacak ise neden fazla para ödeyesiniz ki?

Web tasarım firması size özel tasarım ve ihtiyacınız olan modülleri sözleşmede tüm ayrıntısıyla yazacak mı? Küçük projelerde çok fazla maddi kayıp yaşanmayabilir fakat büyük ve kapsamlı projeler çok maddiyatlı olabileceği için yaşanacak olan bir olumsuzluk ciddi zaman ve parasal kayıplara yol açabilmektedir. O yüzden sözleşmede her detayın size taahhüt edildiği gibi olmasına dikkat ediniz.

Biz şu lafı çok duymaktayız. "Bizim sitemizi hazır şablon ve wordpress yapmışlar 7000 TL gibi para verdik , halbuki bize özel tasarım yapılacağı söylenmişti". Ama müşteri sözleşme bile yapmadığı için hakkını yasal yollarla arama imkanı bile bulunmamakta.

6.Firmanın Müşterilerini Arayın         

Web tasarım yaptırmak istediğiniz web tasarım ajansının rastgele birkaç müşterisini arayarak o firmayla çalışmaktan memnun olup olmadıklarını sorun. Destek alabiliyorlar mı? Firma sözünde duruyor mu? Yönetim panelleri kullanışlı mı? Vb. Son olarak bu  soruların geneli olumlu olarak cevaplandıysa ve fiyatta mutabık iseniz o firmaya gönül rahatlığı ile web sitesi yaptırabilirsiniz.