HIZLI
TEKLİF AL

Bölgesel SEO

Bölgesel SEO yani dğer adlarıyla local SEO ve yerel SEO terimlerini öğrenin. Bölgesel SEO nedir ve faydaları nelerdir?

SEO Nedir?

SEO , İngilizce’den dilimize gelen ve web site sahipleri için çok ama çok önemli olan bir terimdir. .Basit bir ifadeyle bir web siteyi arama motorlarında üst sıralara taşımak için yapılacak olan anahtar kelime çalışmalarını kapsamaktadır. Ancak SEO düşünüldüğü kadar basit işlem değildir. 200'ün üzerinde kriter barındıran SEO site içi ve site dışı bir çok işlemi kapsamaktadır. Bu yazımızda sizlere sınırlı hizmet bölgeleri için nasıl SEO çalışması yapılır onlardan bahsedeceğiz. Sınırlı hizmet bölgeleri yapılan seo uygulamalarına local seo, yerel seo ya da bölgesel seo denilmektedir.

Arama Motoru Optimizasyonu

Seo’nun açılımı İngilizce Search Engine Optimization yani “Arama Motoru Optimizasyonu” dur. Nedir bu arama motoru optimizasyonu SEO. Web sitenizin arama motorları sayfa sonuçlarında (SERP) ilk sayfada ilk sıralarda çıkması için yapılan çalışmalardır. Site içi SEO ve site dışı SEO olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır.

Site içi seo site içerindeki seo çalışmalarını kapsar. Site dışı SEO ise adından anlaşıldığı gibi diğer siteler, sosyal medyalar daki sizin çevrim içi itibarınızın arttırılmasını kapsayan çalışmalardır. 2’ si de birlikte yapıldığı takdirde etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Bölgesel Seo Nedir?

Bölgesel Seo yada local seo arama sonuçlarında konumunuzla hizmetiniz yada ürününüzü arama motorlarında potansiyel müşterilerinizin arama yaptığında arama motoru sayfa sonuçlarında web sitenizin üst sıralarda çıkması için yapılan çalışmadır.

Yukarıdaki resimde "Aydın web tasarım" diye Google'da arama yapıldığında çıkan sonuçlar listelenmektedir. Firmamız Aydın web tasarım kelimesinde 1. sırada gelmektedir. Bölgesel SEO sonuçlarında Tercih Yazılım kendi faaliyetlerinde 1. sıradadır.

Bölgesel Seo Örneği

Seonun temel kavramlarını anlamak için size çok güzel bir örnek sunmak istiyorum. Mesela bir satın almak için 3 farklı mağazaya girdiniz. Mağazalar farklı fakat alacağınız ürün ya da hizmet aynı.

1. ve 2. mağazada satış temsilcisi sizi çok iyi bilgilendirmedi ve 3. mağazaya girdiniz. 3. Mağazadaki satıcı sizi çok iyi bilgilendirdi ve size samimi bir şekilde yaklaştı. 
Siz hangi mağazadan ürünü satın almak isterdiniz? Bu şartlar altında tabiki de 3. mağazadan.

Seo nun temel kavramlarından biri de sayfalarımızda faydalı ve samimi içerik yayınlamaktan geçer. eğer web sayfanızda müşterinin ihtiyaçarını karşılayabilecek doğru ve detaylı bilgiyi yayınlarsanız Google tarafından er ya da geç ödüllendirilirsiniz.
Local seo ya da yerel seo çalışması yaparken ise faydalı sayfanızda örnek olarak Aydın web tasarım kelimesini kullandık. ve bu kelimeye link verekerek ilgili sayfamıza dahili bağlantı yaptık. Bu sayede anahtar kelimemize ait açılış sayfasının değerini artırmış olduk. Bu şekilde yapılan lokal seo çalışmaları kısa sürede amacına ulaşmaktadır.

Ama tabi Local SEO çalışmalarında da diğer tüm SEO çalışmalarında olduğıu gibi tek kriter site içi optimizasyonlar değildir.

Bölgesel Seonun Amacı?

Bölgesel seo, belirli bir il sınırları içerisinde  yada belirli bir bölgede hizmet veren firmalar için en etkili ve en hesaplı pazarlama yöntemlerinden birisidir. Firmaların kesinlikle pazarlama faaliyetlerine eklemeleri gereken bir uygulamadır.  

Yerel Aramalarda Sizi Üst Sıraya Taşır

Bölgesel Seoyu örnekle açıklayacak olursak İstanbul Etiler’de bir rent a car firması olsun ve firma sahibi de doğal olarak “Etiler rent a car” diye aratıldığında arama sonuçlarında ilk sıralarda kendi web sitelerinin çıkmasını istiyor. Bölgesel Seo yada lokal seo bu şekilde bölgesel olarak aratıldığında firmanızın çıkması için yapılan çalışmaların tümünü içermektedir.

Bölgesel Seo çalışması ve diğer seo çalışmaalrının başarılı sonuçlar doğurması için web sayfanızın hılzı ve mobil uyumlu bir tasarıma sahip olması gerekir. Mobile uyumlu web tasarımın önemi hakkında yazımızı okuyabilirsiniz.

Local SEO Çalışmaları İçin En Etkili 5 Yöntem

  • Web sayfanızda uygun yerlerde site içerik akışını yani içeriğin doğallığını bozmadan yerel anahtar kelimelerinizi başlık ve alt başlıklarda kullanın. local anahtar kelimelerinizi içerikte özgün ve akıcı bir şekilde kullanın.
  • Local SEO anahtar kelimeleriniz için web siteniz üzerinde sayfalar açınız. Aydın'da evden eve taşımacılık sektöründe hizmet veren bir şirket iseniz. Web sitenizde Aydın Evden Eve Nakliyat başlığında bir sayfa oluşturun. Sayfa içeriğinizi ve alt başlıklarını ayarlayarak özgün bir sayfa içeriği ekleyin. İçeriğnize hizmetiniz hakkında görseller varda video içerikleri ekleyiniz. 
  • Google Haritalarda 5 Yıldızlı Müşteri Yorumları alın. Bölgesel SEO ve Yerel SEO çalışmalarında en önemli kriterlerden biri de Google Haritadaki memnun müşteri yotumlarıdır. Google'ın esas amacı müşterilerine en güvenilir ve en alakalı sonuçları çıkartmak olduğu için rakiplerinizden daha fazla olumlu harita yorumuna sahip olmak hem web sitenizi haritalarda daha üste sıralara taşıyacak hem de arama sonuçlarında daha üst sıralara çıkmanıza fayda sağlayaccaktır.
  • Tabi bunların dışında önemli olan en önemli kriterlerden biri de web sitenizin hızı ve kullanıcı deneyimidir. Hızlı açılan ve %100 mobil uyumlu bir web sitesi local seo ve bölgesel seo çalışmalarında size büyük katkı sağlarken. Yavaş ve mobil uyumluluk sorunları olan bir web site local sıralamarda sizi aşağıya çekecektir.
  • Eğer local anahtar kelimelerinizde rekabet yoğun ise bu kelimelerde kaliteli backlinkler de almanız gerekecektir.Backlink almak için iyi bir tanıtım yazısı ve hedef anahtar kelimenizden kendi web sayfanıza kaliteli bir siteden link çıkışına ihtiyacınız vardır. Backlink hakkında bilgi sahibi değilseniz backlink nedir yazımızı da okuyabilirsiniz. Backlink alırken dikkat etmeniz en önemli nokta her içeriğin özgün ve kaliteli olmasıdır. Aynı içeriğe birden fazla backlink aldığınızda bu da hem local SEO hem de genel SEO çalışmalarında olumsuz sonuçlar yaratabilir. Özgün makale yazımı local SEO çalışmalarınız için çok büyük bir öneme sahiptir.

Neden Bölgesel Seo?

Düşük Maliyetli Pazarlama Aracı
Bölgesel seo hedef müşteri kitlenize ulaşmanızı sağlar. Bölgesel seoyu kesinlikle pazarlama stratejilerinize dahil etmelisiniz. Uygun maliyetlerle faydalanabileceğiniz bir hizmet.  

Etkili Sonuçlar Alabilirsiniz
Bölgesel Seo ile hedef kitlenize ulaşın.  10.000 adet broşür dağıttınız ama beklediğiniz geri dönüşü alamadınız mı? Harcadığınız paraya ve emeğe değmediğini mi düşünüyorsunuz? Şimdi size daha etkili ve uygun maliyetli bir yöntem olan bölgesel seoyu öneriyoruz.

Etkili yapılan bölgesel Seo 2-3 ay içerinde sonuç vermeye başlamaktadır. Ve ilerleyen zamanlarda sıralamanız daha da yükselmektedir. Sizi arama motorlarında aratarak bulan müşterilerin sizin ürünlerinizi yada hizmetinizi satın alma ihtimalinin daha yüksek olduğunu unutmayalım.

Kalıcı Sonuçlar Alırsınız
1 Kere bölgesel seo yaptırarak arama motoru sayfa sonuçlarında sıralamnız yükselir. Ve bu sonuçlar kalıcı sonuçlardır. Tabi bundan sonra sıralamanızın gerilememsi ve 1. Sıraya çıkmak için gayret göstermeniz gerekmektedir.