HIZLI
TEKLİF AL

Özgün İçerik Nedir?

Özgün içerik nedir, Nasıl yazılmalı ve SEO'ya doğrudan katkıları nelerdir? Bu yazımızda özgün içerik ya da seo uyumlu makale hakkında herşeyi bulabilirsiniz.

Özgün İçerik

Özgün içerik adındanda anlaşıldığı gibi alıntı olmayan , yazarın tamamen kendi ifadeleriyle kendi yorumunu katarak hazırladığı içeriğe denir. Özgün içerik yada özgün makale bir kişinin belirli bir konu hakkındaki görüş ve düşüncelerini kendi ifadeleriyle, kendi bakış açısıyla yazıya dökmesidir.

Seo Uyumlu Özgün İçerik

Seo uyumlu özgün içerik ya da özgün makale arama motorlarına hitap etmez, özgün içerik, tamamen kullanıcı odaklı yazıldığında etkili olur. Seo kaygısı taşımayan kaliteli özgün içerikler arama motorları tarafından daha başarılı bulunarak diğer içeriklere oranla Arama motoru sonuç sayfasında daha üst sıralarda yer alır. Tabi bu sıralamayı etkileyen bir çok unsur vardır ve özgün içerik ksımı bu konuda büyük önem taşımaktadır.

Özgün içerik ve içerik planı başarılı ve dönüşüm odaklı bir web tasarım projesinin de çok önemli bir parçasıdır. Markaların ve kurumsal şirketlerin sitesine göz attığınızda içerğini kalitesi, başlıkların ve alt içeriklerin doğallığı ve benzersiziliği, yapılan slogan çalışmaları gözünüze çarpacaktır. Kurumsal web tasarım çalışmalarında en öncelikli adım olarak web tasarım çalışmalarına başlamadan önce içerik planı ve anahtar kelime çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar dğrultıusunda web sitenin içerikleri, site haritaları ve anahtar kelimeler belirleniyor.

Web sitelerinde bir çok blog yazarı yani Blog sitelerinde yazı yazan kimseler web sitelerinin ziyaretçi sayısını arttırmak ve web sitesinin arama sonuçlarını iyileştirmek yani SEO için özgün makale yazmaktadırlar.

Özgün İçerikte Doğalllık

Seo uyumlu makale tam olarak şudur, hedeflenen anahtar kelime yada kelime gruplarının başlıkta, alt başlıklarda ve konu içeriğinde anahtar kelimeleri homojen ve belirli oranlarda yani gereği kadar barındıran makalelerdir.

Yani içeriğimizde anahtar kelimeyi fazla kullanmak gereksiz olacaktır ve yazının doğallığını bozacaktır. Google ve diğer arama motorları anahtar kelimeleri dikkate almakta fakat esas dikkate aldıkları web sitesini ziyaret eden kullanıcıların deneyimi.

Makaleniz doğal ve kaliteli içerikten oluştuğu takdirde ziyaretçileriniz web sitenizde daha fazla vakit geçirecek ve bu da arama motorları tarafından içeriğinizin değerinin yüksek olması anlamına gelmektedir.

Özgün İçerik Konusu Nasıl Seçilir ?

Özgün içeriklerinizi tabikide siteniz ve hedef kitleniz doğrultusunda yazmanız size fayda sağlayacaktır. Mesela bebek ürünleri satışı yapan bir eticaret mağazasının blog içerikleri doğalgazın faydaları, web tasarım prensipleri gibi konular olmaz.

Hedef kitlenizin size daha kolay ulaşabilmesi için konularınızı belirlemeniz gerekir. Mesela bir içerik planı ile başlayabilirsiniz. Diğer makalemizde Seo için içerik plaı neden önemlidir hakkında bilgi vereceğiz. İçerik planı hazırlayarak önümüzdeki  ay hangi alanlarda yada hangi konu başlıkları hakkında makale yazabileceğinizi planlayabilrsiniz. Örnek olarak bebek ürünleri mağazaı için blog içerikleri, bebek kıyafetleri, bebek sağlığı, ilk 6 ay gibi kou başılkalrı olacaktır. Bu sayede bebek kıyafetleri diye aratanlar yada bebek sahibi anneler ve babalar web sitenize ulaşması kolaylaşır. Çünkü özgün makale yazarak web sitenizi arama sonuçlerı sayfasında üst sıralara çıkarabilirsiniz. Özgün içerik seo açısından çok önemlidir.

Özgün içerik sadece kendi web sitenize ekleyeceğiniz içerik anlamına gelmez. Tanıtım yazısı ile hazırlayarak domain otoritesi yüksek ve otoriter web sitelerinden backlink almak isterseniz yine değerli özgün içerikler üretmeniz gerekir. Eğer siz de tanıtım yazıları hazırlayarak başka web sayfalarından kaliteli bağlantılar oluşturmak niyetinde iseniz  Tanıtım yazısı nedir ve Tanıtım Yazısı Nasıl Hazıranır? içeriğimiz tam size göre.

Özgün İçerik ve SEO

Özgün içerik ve seo arasında doğrudan bir bağlantı vardır. Günümüzde bir çok web site sahibi yada web tasarımcısı yani web siteyi yapan web mastarlar web sitelerine özgün içerik girmek yarine başka bir siteden kopyala yapıştır içerik ekleme yoluna gitmektedir. Mesela popüler  “a” kişisel gelişim sitesi , iş hayatında başarının sırları başlıklı özgün bir makale yayınlıyor.

Daha sonra birçok web site de bu sitenin içeriğini kopyalarak web sitesinde yayınlıyor hemde çoğu içeriği hiç değiştirmeden yapıyor bu işlemi. Burada arama motorları şunu yapmakta, Öncelikle bu içerik “a” sitesi tarafından yayınlanmıştır ilk. Google diğer kopyacı sşteleri kaale almıyor kesinlikle. Ne zannetiniz ya oh adamlar harika bir özgün makale yazmış, görseller videolar sayfa içeriği acayip zengin medya dolu, sen gel kopyala sonra google neden beni ön sırada çıkarmıyor geriye atıyor diye düşün. Cevap çok basit özgün ve kaliteli içerik seo için olmazsa olmazdır.

Arama motorları kullanıcıların hangi sitede hangi sayfada nekadar süre kalmış, sitede zorluk çekmişmi yoksa kullanıcı kolaylığı olan bir sitemi, yada içerikler kötü ve alakasız olduğu için kullanıcı siteden hemen çıkmış mı? Gibi kullanıcı deneyimlerini ve diğer etki unsurlarını göz önünde bulundururak web sitelerinin sıralamarını belirliyorlar.

Özgün İçerik Nasıl Yazılır?

İçerik planımız hazır, konu başlıklarımız belli, anahar kelimelerimiz belli e ne duruyorsunuz yazsanıza. Sizin iyi bildiğiniz bir konu hakkında yazıyorsanız hemen kolları sıvayın kaldırın laptopunuzun kapağını, açın bir word dosyası ve yazmaya başlayın.

Peki Konu başlığınız hakkında bir özgün makale yazacak bilgiye sahip değilseniz sizlere önereceğimiz en güzel yöntem, araştır, not al, kendi cümlerinle yaz. Evet çok basit 1 saatte harika bir içerik hazırlayabilirsiniz tabi konu çok karmaşık değilse ve biraz bilgi sahibi iseniz.

İlk önce araştırmanızı yaparak başlayın. Web sitelerinden başlayın okumaya. Değinmek istediğiniz yerleri okuyun , anlayın ve kendi cümlelerinizle yorumlayarak yazın. İşte bukadar basit. 

Daha sonra kendi cümleleriniz ile özgün makalenizi yazabilirsiniz. 

Özgün Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenlr Nelerdir?

  • Özgün makaleden kastımız tam olarak şudur aslında, hedef kitlenizin arama amacına uygun, kaliteli ve etkileyici içerikler oluşturmaktır. Etkileyici içerikler benzersiz ve rakiplerinizden farklı konulara da değinebilen içerikler olmalıdır.
  • Özgün makale yazmaya başlamadan önce anahta kelime çalışması yapmanız gerekir. Yani içeriğinizde hangi anahtar kelimeler daha fazla kullanıcı tarafından aratılıyor. Hedef anahtar kelimeleri Google üzerinde yazdığınızda görebilirsiniz Ancak burada arama hacimlerini göremezsiniz. Anahtar kelimelerinizin arama hacimlerini görebilmek için ahrefs, semrush gibi paralı SEO araçlarından da yardım alabileceğiniz gibi Google Adwords keywords planner uygulamasından da bu işlemi yapabilirsiniz. 
  • Kullanıcının arama niyetini çok iyi anlayın. ister local seo çalışması yapın ister genel SEO çalışması yapın kullanıcının arama niyetini bilmek çok önemlidir. Kullanıcı olarak kast edilen sizin potansiyel hedef kitlenizdir. Şu soruyu sormanız gerekir kendinize, Benim hedef kitlem neden böyle bir arama yapıyor olabilir? Hedef kitlenizin arama niyetini bilmek çok önemlidir. Çünkü kullanıcınızın arama niyetini bilirseniz ne istediğini ve nasıl bir özgün içerik yazmanız gerektiğini anlamış olursunuz. Kullanıcının arama niyeti araştırma, satın alma, sorun çözümü, eğlence gibi alanlarda olabilir. Kullanıcının arama niyeti araştırma ise bu alanda çok daha detaylı ve biraz daha uzun özgün makaleler yazmanız gerekebilir.
  • Özgün makalelerinizi düzenli olarak web sitenize ekleyiniz. Genellike kullanıcılar 1 ay içerisinde 5-10 makale ekleyerek işin peşini bırakıyor. Ancak daha üst sıralara çıkmak ve sıralamanızı korumak için sürekli yeni ve özgün içerikler üretmeniz gerekecektir.Sürekli kaliteli ve özgün içerikler üretmek Google'ın web sitenize daha fazla güvenmesini sağlayacağı gibi başka web sitelerinden de size ücretsiz doğal backlinklerin gelmesini sağlayabilir.
  • Web siteye özgün içerik eklerken yapılan hatalardan bir de içeriğe hiç bir görsel eklememektir. Eğer 500 kelime ve üzeri içerik yazdıysanız içeriğinizde bolca paragraf ve alt başlık olması gerekir. İçeriğinizi düz yazı şeklinde eklemeniz kullanıcı için oldukça sıkıcı olacak ve sitenizde fazla zaman geçirmeden ayrılacaktır. Özgün makalenizi sitenize eklerken alakalı görseller hatta mümkünse video içerikler ekleyiniz. Kullanıcı içeriklerinizi okurken ve incelerken nekadar çok vakit geçirirse bu size Google'dan artı puan olarak dönecektir.
  • Özgün makale yazarken dikkat edilmesi gereken önemli bir konuda dahili bağlantı stratejisidir. Şuanda okumakta olduğunuz bu yazımızda kırmızı renkli altı çizili olan kelimeler dahili bağlantılardır. Yani bu içeriği okurken dahili bağlantılara tıklayarak başka içeriklere de göz atma fırsatı bulursunuz. Bu da kullanıcın sitenizde başka sayfalara da girmesi anlamına gelecektir. Google sıralamanızda önemli bir konu olan UX (Kullanıcı Deneyimi) hususunda web siteniz bu şekilde kullanıcıya iyi bir içerik deneyimi sunacağı için web sayfanızın Google'da daha üst sıralara çıkması da muhtemel olacaktır. Makalenizi yazarken hangi farklı konuara dahili bağlantı vereceğinizi de baştan planlarsanız içeriğinizi ona göre şekillendirmeniz daha iyi ve doğal olacaktır.